Известие

Collapse
No announcement yet.

Премахване на фабричен имобилайзер. Къде?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Проблема се реши с почистване на платката с бушоните...И някъде не правело хубава връзка. Този който я почистваше каза, че или е била мокрена или от влага била клеаса. Лошото е, че ми взе 150 лв. за тази услуга. Но както казва баща ми като не можеш сам и колата отива на доктор така става Важното е, че сега се оправи и имобилайзера си е на мястото.

Comment

Взел ти е толкова щото си му се похвалил че някъде взимат 250 да ти я опрадят,за това !Иначе в най елитните и скъпоплатени сервизи са ми сервирали цени м/у 40 и 60 лв за ремонт на ел. инсталация.Независимо от проблема,като услуга се води едно и също и цената е тази.Иначе ако си отишъл и си му казал "помагай братче че ми искат 250лв. да ми я оправят" и братчето те е отесларил яко.150лв е безбожие за нещо което съм на 90% сигурен че е идвало от буксата на имобилайзера.Нека някой по разбиращ от мен да ме поправи ако греша, но имобилайзера имаше ли изобщо нещо общо с бушоните ???
      Алфа Ромео 156 1,8TS/ГИ EasyGas

Comment

Първоначално публикувано от JACCOMO Покажи съобщение
        Взел ти е толкова щото си му се похвалил че някъде взимат 250 да ти я опрадят,за това !Иначе в най елитните и скъпоплатени сервизи са ми сервирали цени м/у 40 и 60 лв за ремонт на ел. инсталация.Независимо от проблема,като услуга се води едно и също и цената е тази.Иначе ако си отишъл и си му казал "помагай братче че ми искат 250лв. да ми я оправят" и братчето те е отесларил яко.150лв е безбожие за нещо което съм на 90% сигурен че е идвало от буксата на имобилайзера.Нека някой по разбиращ от мен да ме поправи ако греша, но имобилайзера имаше ли изобщо нещо общо с бушоните ???
        Ремонта струва м/у 20 и 30лв И то когато включва и процедура по лек ремонт на кутийката и буксите
        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
        sigpic
        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от zombiran Покажи съобщение
          Лошото е, че ми взе 150 лв. за тази услуга.
          Баси, тоя е направил удъра на живота си - да ти земе в ЯЛ толкова пари за 5-10 мл контактен спрей и 20-30 мин работа.....
          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от JACCOMO Покажи съобщение
            Само се питам от къде разбра, какво съм му бил казал. Като изобщо не съм споменавал за колко пари съм чувал, че ги ремонтират. Просто закарах колата и той ми каза, че ще го махне и ще сложи някакъв емулатор за цена от (180лв.). Но се оказа, че нямало да може да я направи с този емулатор, защото бил за 145, той разбрал че за 145 ставало дума. Както и да е... колата стоя при него към 4-5 дена и след като баща ми отиде при него да я вземе ми каза какво е правил по нея(почистване на платката и буксата и имало някъде лошо връзка) и като разбрах колко пари иска направо откачих. Но като не разбираш и даваш на друг да ти прави колата така е. Колкото ти каже толкова. Иначе колата пред блока и до там . Поне вече знам кое да свалям и кое да чистя, ако изникне отново този проблем.
            Last edited by zombiran; d.m.y г., 11:22.

Comment

Кой е този майстор, че да не изгоря и аз?Аз знам 2-ма - Иван в Технополис и Пламен в сервиз диана, но те са много коректни.

Alfa Romeo146 1.6TS '99

Comment

Емулаторът за 156 code 2 е около 43 паунда.Слага се вътре в самото ЕКУ.Проблемите с кабелътна имото стават,ако е отваряна кората под волана и е измъкнат от фиксаторчето под патрона на ключа.Самото имо е на гърба на платката с предпазителите.
                Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                  Емулаторът за 156 code 2 е около 43 паунда.Слага се вътре в самото ЕКУ.Проблемите с кабелътна имото стават,ако е отваряна кората под волана и е измъкнат от фиксаторчето под патрона на ключа.Самото имо е на гърба на платката с предпазителите.
                  Не е на гърба а е отгоре,но няма значение,просто куплунзите с годините им отслабват контактите,тва е болка на всички 156
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

в асеновград питах на две места за премахване на имото и единия ми каза 50 лева без обяснения. другия ми каза че трябвало да види помпата и компютъра и там ми обясни момчето кво трябва да се направи и че ще ми излене от 100 до 200 лева.
                    JTD 105+

Comment

80-100 лв. макс струва премахването на имото за колата от подписа ти. Какво ще и гледа на помпата? Тва да не е опел?
                      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

как се премахва? кво му се прави горе доло?
                        JTD 105+

Comment

Препрограмира се софтуерно и се изключва.

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                            Препрограмира се софтуерно и се изключва.
                            EDC15C2 има нужда от емулатор В противен случей има проблем с записа и фриизфреймовете на грешките
                            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                            sigpic
                            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Тц. няма нужда от емулатор и няма никакви проблеми. Правил съм 2, 3 такива и повечето софтуер за имооф наистина не се справят, защото пипат еепрома, а там няма как да стане конкретно на това ЕКУ. Правилно спиране на имото става през флаша с 2 ключа които са точно за байпас на имото.

Comment

я по добре да не го давам да ми го барат, че две еднакви мнения не видях тука
                                JTD 105+

Comment

Working...
                                X